söndag 30 september 2012

Så var det över...

Då var det slut. Grästorps musikförening har hållit sin sista konsert... MEN VILKEN KONSERT!

Magnus Wassenius tillsammans med Högsbo vokalensemble

Vi var drygt sextio personer i publiken och konserten inleddes med Förklädd Gud, musik av Lars-Erik Larsson och text av Hjalmar Gullberg. Magnus Wassenius hade tagit med sig Högsbo Vokalensemble, pianisten Annamaria Gillholm och sångsolisten Helena Alm för att förgylla vår sista konsert! Magnus ledde kören, spelade fiol, sjöng solo och läste texter på härligt sätt!

I pausen fick vi Gunillas nybakade bullar en liten tjuvstart på den mer varierade andra akten. Kören och Magnus på sång och dragspel framförde ett antal visor på temat drycker .

Åter på scenen fortsatte programmet med att Magnus spelade Viggen på dragspelet vilket fick den tidigare andaktsfulla publiken att både stampa, klappa i takt och ropa hej! När publiken nu var uppvärmd gick programmet vidare med allsång i form av "Kalle på spången" med gott stöd av den göteborgska kören som sedan växlade över till en mycket finstämd tolkning av Stenhammars "Sverige".

Sedan blev det fart och fläkt igen, Helena sjöng Habaneran ur Carmen av Bizet ackompanjerad av Magnus på fiol. I nästa nummer spelade Magnus första satsen ur Mozarts Sonat i A-dur på fiol ackompanjerad av Annamaria på flygeln. Sedan var det publikens tur igen, allsång i form av Rosa på bal. Magnus och Helena sjöng sedan en duett ur Figaros Bröllop, ackompanjerade av Magnus dragspel. Körens sjöng sedan Kösången, Hasse och Tages text till ouvertyren ur Drottningholmsmusiken av J H Roman och fortsatte med dagens uppmaning, Ett vänligt leende av O Höglund. Magnus berättade sedan att det fanns två melodier som alla svenskar kan. Den första är Helan går och att han ibland använder sig av den med en annan text i kyrkan, den andra är Ja må hon leva som vi i publiken fick sjunga som allsång i form av Ja må VI leva med fyrfaldigt leve och allt.

I den pampiga avslutningen fick vi höra Magnus framföra Montis Czardas på fiol följt av Hallelujakören ur Händels Messias. Föreningens ordförande Helena Arelid tackade de medverkande, publiken och dem som arbetat i föreningen under dess nästan trettioåriga historia. Som extranummer blev det allsång i form av Västgötasången med text av Paul Nilsson och musik av Ivar Widéen.

Det var vemodigt att avsluta föreningens verksamhet men vi har ju haft gott om tid på oss att vänja oss vid tanken. En härlig avslutningskonsert blev det, och nu återstår bara att summera året och hålla ett avslutande medlemsmöte den 15 november kl 19 på Grästorps Museum.

Tack alla som har arbetat med föreningen, alla artister vi har fått höra och alla som kommit på konserterna genom åren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar